ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ - Özgür Özel görüşmenin Çankaya Köşkü’nde olmasını istiyor

30-04-2024
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Özgür Özel Görüşme Çankaya CHP Ak Parti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2 Mayıs Perşembe günü bir araya gelecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmeye dair gazeteci İsmail Küçükkaya’ya konuştu.

Küçükkaya, Özgür Özel’in görüşmenin Çankaya Köşkü ya da Meclis’te gerçekleşmesini istediğini söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV'de görüşmeye dair şunları söyledi:

“Özgür Özel'in en yakın arkadaşını aradım, ona sordum, “Ne yapacaksınız” dedim. Dedi ki sayın Genel Başkanım bu görüşmeyi önemsiyor Ülkenin sorunlarını Cumhurbaşkanı’na aktarmak için bu görüşmeyi bir fırsat olarak görüyor. Hepimize sordu. MYK’ya, Parti Meclisi'ne, milletvekili grubuna hepsine sormuş. İl başkanlarına kadar… “Gidelim” demişler, “görüşelim” demişler. Evet, bu özel kulis bilgisi: Özgür Özel demiş ki, “Biz Çankaya Köşkü'nu istiyoruz. Olması gereken bu.” Cumhurbaşkanlığı Protokolü ya da Özel Kalem bunu yaparsa şık bir nezaket göstermiş olurlar ama alternatif de sunmuş Özgür Özel. “Çankaya Köşkü olmazsa Meclis olsun” demiş. Bu ikisi de mi olmadı, “AK Parti'ye de gideriz” demiş Özgür Özel. Ben bunları duyunca bir başka kurmayı daha aradım ve bunları da teyit ettim. Sonra Özgür Özel'e bir soru sordum. Diyor ki Özgür Özel, önce mevcut anayasaya uyulması lazım, bu bir. Önce Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının tanınması lazım. Bugün vatandaşın gündeminde yeni anayasa değil açlık var, yoksulluk var, işsizlik, geçim derdi var. “Bunları çözelim” diyor. “Ben bu görüşmede Sayın Cumhurbaşkanına bunları aktaracağım” diyor. Vatandaş öncelikle iş-aş istiyor. Hayat pahalılığı bitsin istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile bunları konuşacağım diyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemde başka pek çok konuyu görüşeceğiz ama sizler de takdir edersiniz ki hepsini söyleyecek değilim. Ciddi hazırlıklar yapıyoruz.  31 Mart yerel seçimlerinden sonra bana ve partime sorumluluklar düşüyor; aynı zamanda ülkeyi yöneten kişi olarak sayın Erdoğan'ın sorumlulukları var, bunları konuşmamız gerekir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.