'Erdoğan'ın Kürdistan petrolü konusunda Iraklı yetkilileri ikna etmesini bekliyoruz'

22-04-2024
Etiketler APIKUR Myles Caggins Kürdistan Petrolü Türkiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatının yeniden başlaması konusunda Iraklı yetkililerle anlaşma sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Rûdaw TV’de Nûroj programına konuk olan sözcü Myles Caggins, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erbil ve Bağdat ziyaretleri sırasında Kürdistan’dan Ceyhan’a petrol sevkiyatı meselesinin de gündeme geleceğini söyledi.

Caggins, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat'a, petrol ihracatı sorununun çözümüne yönelik müzakereleri tamamlaması yönünde teşvik edici güçlü bir mesaj göndermesi önemlidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi ve Iraklı yetkililerin de petrol ihracatına yeniden başlanmasını desteklediğini kaydeden Caggin, “Türkiye de, Kürdistan petrolünü dünyaya ihraç etmek istiyor. Petrol boru hattı yenilenmiş ve sevkiyata hazır durumda” dedi.

Paris'teki Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Irak’ın şikayeti üzerinde Türkiye'ye yönelik aldığı kararın ardından petrol ihracatının durdurulmasının herkese zarar verdiğini dile getiren Caggins, bir yıldan bu yana Irak ekonomisinin yaklaşık 15 milyar dolar kaybettiğini söyledi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli