Bingölspor’dan Yozgat’taki ‘ırkçı saldırı’ ile ilgili açıklama

02-01-2024
Etiketler 12 Bingölspor Yozgat Irkçı Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - 12 Bingölspor, deplasmanda Yozgat Belediyesi Bozokspor maçında ırkçı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada rakip takımın yöneticilerinin de düşmanca tavır sergiledikleri belirtildi.

Bölgesel Amatör Ligi’nde 11. Grupta oynayan 12 Bingölspor, 30 Aralık 2023’te Yozgat Belediyesi Bozokspor deplasmanında ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Maç boyunca ırkçı tezahüratların atılırken maç bittikten sonra da 12 Bingölspor futbolcuları ve teknik ekibine yönelik fiziki saldırıda bulunuldu.

Yerel Çewlik.Net’in haberine göre, saldırılardan korunma amacıyla soyunma odasına sığınan 12 Bingölspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırılar burada da devam etti ve soyunma odasının camları kırıldı.

Tüm bunlar yaşanırken müsabakanın güvenliğini sağlamak için hazır bulunan polislerin, saldırılara karşı yeterli müdahalede bulunmaması, saldırının uzun bir süre devam etmesine neden oldu.

12 Bingölspor’dan açıklama

Saldırıların ardından 12 Bingölspor, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “12 Bingölspor kulübü olarak ilk günden bugüne kadar sporun birleştirici gücüne inanarak bu yola çıktık. Ancak Cumartesi Yozgat Bozokspor ile deplasmanda oynadığımız maçta maç öncesi ve sonrası kulübümüze yönelik 50 kişilik bir grup tarafından organize bir şekilde yapılan ırkçı ve kötü tezahüratlar, maç bitiminde futbolcularımıza ve yöneticilerimize taşlarla saldırılar, maçı anlatan Yozgat TV spikerinin sportmenlikle bağdaşmayan ifade ve söylemleri tüm kamuoyu tarafından takip edilmiştir.

Bilindiği üzere şehrimize misafir olarak gelen her takımı kendimize yakışan misafirperverlikle karşılayıp, şehrimizden ayrılırken yine aynı tavırla uğurlamışızdır. Gelin görün ki Maçın öncesinde Yozgat Bozoksporlu hiç bir yönetici kulübümüzle iletişime dahi geçmemiş, daha ilk dakikadan itibaren düşmanca bir tavır sergileyip, bir hoşgeldini bile çok görmüşlerdir.

 “Futbolcularımız tahrik edildi”

Maç öncesi stadyum hoparlörlerinden şehrimizi ve kulübümüzü aşağılayan müzikler açılmış, maç bitimi ile beraber soyunma odamızın önüne yozgat bozoksporlu taraftar grubu gönderilerek davul çalınmış ve futbolcularımız tahrik edilmiş, soyunma odamızın camları parçalanmış ve oyuncularımızı yaralamaya teşebbüs edilmiştir. Sergilenen tüm bu tavırların planlı ve organize bir şekilde Yozgat Bozokspor yöneticileri tarafından yapıldığı çok aşikardır.

Ancak 50 kişilik bir grup tarafından yapılan bu ırkçı ve nefret eylemini kesinlikle koskoca bir ilimizle bağdaştırmayıp, bize yapılan bu düşmanca tavrın muhatabının kesinlikle kıymetli Yozgat halkı olmadığını biliyoruz.

Sahada dahi futbolcular arasında dostlukla geçen bir maçı saha dışı faktörlerle bu noktalara getirmek birilerinin kirli oyunlarına hizmet etmektir.

Yozgat deplasmanında maruz kaldığımız saldırıların, ırkçı ve nefret tavırlarının ardından ülkemizin her yerinden destek mesajları gönderen herkese teşekkür ediyoruz. tüm kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bizler bu ülkenin güzelliklerine inanarak bu olayları daha fazla tırmandırmayıp futbolun birleştirici gücüne katkı sunmaya devam edeceğiz…”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli