Erbil'de kayak yarışmasına yerli ve yabancı sporcular katıldı

11-02-2024
Çoman'da kayak yarışması / Foto: Rûdaw
Çoman'da kayak yarışması / Foto: Rûdaw
Etiketler Çoman Kayak Yarışma Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Çoman ilçesindeki Pirje Dağında düzenlenen kayak yarışmasında yerli ve yabancı sporcular yarıştı.

Kürdistan'daki dağlar, her kış kayak yapmak için mükemmel imkanlar sunuyor. Yerel sporcuların yanı sıra yabancılar da özellikle Erbil’in Çoman ve Soran ilçesindeki kayak merkezlerini tercih ediyor.

Bu yıl Çoman Turizm Müdürlüğü tarafından iki uluslararası kuruluşun desteği ile yerli ve yabancı kayak sporcuları için bir yarışma düzenlendi.

Küçük bir festival havasında gerçekleşen yarışma hakkında Rûdaw’a konuşan Çoman Turizm Müdürü Helgurd Muhammed, “Yerli ve yabancı sporcuların katıldığı bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, hem turistlerin bölgenin doğasını görmesini sağlamak, hem de yatırımcıların gelip bu bölgede turizm projeleri gerçekleştirmesini teşvik etmekti” dedi.

Almanya, Norveç ve Danimarka’dan 10, Kürdistan Bölgesi’nden 40 sporcu Pirje ve Wêzê dağı eteklerinde birincilik için kaydı.

Yarışmanın birincisi olan Roj Kameran, “Dört yıldır Çoman kayak takımının üyesi olarak kayak yapıyorum. Yerel sporcularımız ve birçok yabancı sporcu arasında birincilik kazandım. Hayalim dünya olimpiyatlarına katılmak" diye konuştu.

Yarışmaya katılan yabancı sporcular da bölgenin iklimini ve doğasını kayak oyunları için uygun bulduklarını söyledi.

Danimarkalı kayakçı Keolin, “Danimarka’dan geldim, şimdi orada kar yok ama Kürdistan'da var ve doğası çok güzel. Dağlar kayak yapmaya gerçekten uygun. Yeni bir deneyim için iyi bir fırsat oldu” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde de son yıllarda kayak sporuna ilgi özellikle gençler arasında giderek artıyor.

Yarışmanın organizatörü Omer Şerif de, “Yurt dışından 10 sporcu katıldı ama yarışmayı yerli bir sporcu kazandı. Kürt bir sporcunun bu düzeyde iyi bir başarı elde etmiş olması bizim açımızdan sevindirici” diye belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli