Şanlıurfaspor, 1. Lig'e yükseldi

15-06-2023
Etiketler Şanlıurfaspor Urfa Bucaspor 1. Lig Spor Toto 1. Lig
A+ A-

Haber Merkezi – TFF 2. Lig play-off final maçında Bucaspor 1928'i 3-0 mağlup eden Şanlıurfaspor, Spor Toto 1. Lig'e yükeldi. 1. Lig'e daha önce Çorum FK ve Kocaelispor yükselmişti.

TFF 2. Lig play-off final maçında Bucaspor 1928 ile Şanlıurfaspor karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan ve Zorbay Küçük'ün düdük çaldığı final maçını 3-0 kazanan Şanlıurfaspor, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi.

Final maçında Şanlıurfaspor'a galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Behlül, 53 ve 56. dakikalarda Mert Çapar kaydetti.

TFF 2. Lig'den Çorum FK ve Kocaelispor daha önce 1. Lig'e yükselmişti.

Bakan Bak'tan tebrik

Öte yandan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1. Lig'e yükselen Şanlıurfaspor'u tebrik etti.

Bak, Şanlıurfaspor için yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Konya'da Bucaspor 1928 ile Şanlıurfaspor arasında oynanan TFF 2. Lig play-off finalinde rakibini mağlup ederek Spor Toto 1.Lig'e yükselen üçüncü takım olan Şanlıurfaspor'u kutluyorum.

Uzun lig maratonunun ardından, play-off'lardaki mücadeleleri ile mutlu sona ulaşan futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarlarını tebrik ediyorum.

Bu başarının aynı zamanda tüm Şanlıurfa şehrine hayırlı olmasını diliyor, Şanlıurfaspor'a önümüzdeki sezon mücadele edeceği Spor Toto 1. Lig'de başarılar diliyorum."

Şanlıurfaspor Eski Başkanı Emin Yetim ile Ayhan arasında gerginlik

Öte yandan kutlamada Urfa Valisi Salih Ayhan ile Şanlıurfaspor Eski Başkanı Emin Yetim arasında gerginlik yaşandı.

Yetim, hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Şanlıurfaspor için kapanma kararı alındığında ben bu şehrin bir evladı olarak, bu kararın karşısında durdum. Şanlıurfaspor’un şampiyon olması için siz değerli hemşehrilerime söz verdim. Bu sözün yerine gelmesi için gövdemi taşın altına koydum.

Bugün Şampiyonluk kutlamasında, hepinizle beraber bu sevinci yaşadığım esnada ilimizin valisi Salih Ayhan’ın kişisel hırslarına yenilerek, 85 milyonun önünde şahsıma yönelik yaptığı saygı dışı hareketi kamunun vicdanına bırakıyorum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli