Xavi Hernandez Barcelona ile ilgili kararını resmen açıkladı

28-01-2024
Rûdaw
Etiketler Barcelona Xavi Hernandez Villarreal
A+ A-

Haber Merkezi - Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Villarreal maçının ardından yaptığı açıklamada sezon sonunda İspanyol kulüpten ayrılacağını duyurdu.

İspanya La Liga'da sahasında Villareal'e 5-3 kaybedilen maçın sonrasında Barcelona Teknik Direktörü Xavi dikkat çeken bir karar aldı.

Basın toplantısında konuşan Xavi sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Xavi'nin açıklaması şu şekilde:

"30 Haziran'da Barcelona'dan ayrılacağım. Bu konuyu Başkan ve teknik ekiple birlikte konuştuk. Barcelona'nın bir değişime kesinlikle ihtiyacı var."

2021 yılında Barcelona teknik direktörlüğüne geçen Xavi 3, sezonda toplamda 122 resmi maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 2.03 puan ortalaması tuttururken bir kez La Liga'yı bir kez de İspanya Süper Kupası'nı kazandı.

Maçta 8 gol vardı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 22. haftasında Barcelona, konuk ettiği Villarreal'e uzatmalarda yediği 2 golle 5-3 mağlup oldu.

Maçın 41. dakikasında Gerard Moreno'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Villarreal, 54. dakikada Ilias Akhomach'ın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ın 60. dakikadaki golüyle farkı bire indiren Barcelona, 68. dakikada Pedri'nin fileleri havalandırmasıyla 2-2 beraberliği sağladı.

Maçın 54. dakikasında 2-0 yenik duruma düşen Barcelona, 71. dakikada Eric Bailly'nin kendi kalesine attığı golle 3-2 öne geçti.

Villarreal 84. dakikada Gonçalo Guedes'in golüyle 3-3 eşitliği yakalarken, 90+9. dakikada Alexander Sörloth ve 90+12. dakikada Jose Luis Morales'in golleriyle 5-3 öne geçti. Karşılaşmayı da konuk ekip 5-3 kazandı.

Ligde aldığı art arda 3 galibiyetin ardından mağlup olan Barcelona, 54 puanlı lider Real Madrid ve 52 puanlı Girona'yı takip ederek 44 puanla 3. sırada yer alıyor.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli