ALMANYA - IŞİD için bağış toplayan 7 kişi yakalandı

01-06-2023
Rûdaw
Etiketler Almanya Operasyon Rojava Gözaltı IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi - Rojava'daki IŞİD kamplarında bulunan IŞİD'liler ile ailelerini desteklemek amacıyla Almanya'da para toplayan IŞİD mensuplarına operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı

DW’nin haberine göre Karlsruhe kentinde bulunan Federal Savcılık'tan baskınlarla ilgili yapılan açıklamada, Baden-Württemberg, Bremen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde düzenlenen operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Baden-Württemberg, Bremen, Hamburg, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile komşu ülke Hollanda'da 19 noktada arama yapıldığı kaydedildi.

Aralarında bir Türkiye vatandaşının da bulunduğu dördü kadın 7 şüpheli, bağış toplama suretiyle IŞİD'in  faaliyetlerini desteklemekle suçlanıyor. Şüphelilerin Suriye'de bulunan IŞİD mensuplarını maddi bağışlar yoluyla destekleyen uluslararası bir yapılanmaya üye olduklarını ve önemli bir rol oynadıklarını ileri süren Federal Savcılık zanlılara, “yurtdışında bir terör örgütünü desteklemek” ve kısmen de “Dış Ticaret ve Ödemeler Yasasını ihlal” suçlaması yöneltiyor.

Gözaltına alınanların isimleri ve uyrukları şöyle:

Alman vatandaşları Harun Y., Chahira A., Alperen K. ve Anna Y., Alman ve Fas vatandaşı Siham O., Türk vatandaşı Çağla K., ve Kosova vatandaşı Kujtim B.

IŞİD'e en az 65 bin euro gönderildi

Savcılık, en az 65 bin euronun IŞİD'e havale edildiğini, bu paranın Rojava’da IŞİD mensubu yakınları cezaevinde olanların durumlarını iyileştirmek, kısmen de bölgedeki kamplardan kaçmalarını sağlamak için kullanıldığını aktardı.

Söz konusu yapılanmaya para ödediği iddia edilen kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, Almanya genelinde 90 noktada arama yapıldığı, operasyona binden fazla emniyet görevlisinin katıldığı belirtildi.

"İslamcı terörizm tehlikesi hala yüksek"

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, operasyona dair açıklamasında, "İslamcı terörizm tehlikesi hala yüksek. İslamcılara karşı çok temkinli ve sert tutumumuzu sürdürüyoruz" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

ABD Dışişleri Bakanlığından İran'a taziye mesajı

ABD yönetimi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.