Sürüler tarlaya girdi, çobanlar ve çiftçiler çatıştı: 39 ölü

02-02-2024
Etiketler Çiftçi Çoban Güney Sudan
A+ A-

Haber Merkezi - Güney Sudan'ın Warrap ve Lakes bölgelerinde çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan otlak anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen çatışmalarda 39 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Güney Sudanlı yetkililer, ülkenin Warrap ve Lakes bölgelerinde toprak anlaşmazlığı nedeniyle çobanlar ve çiftçiler arasında çatışma yaşandığını duyurdu.

Polis Sözcüsü Elijah Mabor Makuach, çıkan çatışmalarda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ifade eden Makuach, çatışmaların, çobanlara ait sürülerin tarım arazilerine girmeleri nedeniyle yaşandığını kaydetti.

Önce darbe teşebbüsü, sonra iç savaş

Güney Sudan'da otlak sorunu nedeniyle kabileler arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

Sudan'dan 2011'de ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in 16 Aralık 2013'te yardımcısı Riek Machar'ı "darbe teşebbüsü" iddiasıyla görevden almasının ardından iç savaşa sürüklenmişti.

Yıllarca süren savaşın ardından 2018'de taraflar barışa imza atsa da kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanamadığı ülkede, farklı kabileler ve gruplar arasında şiddet olayları sürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli