Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan Rûdaw’a: 2023’te 529 Iraklı sınır dışı edildi

06-01-2024
Etiketler Almanya Irak Göçmen
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Almanya İçişleri Bakanlığı, 2023 başından Kasım ayı sonuna kadar kimliği Irak olan 529 göçmeni sınır dışı ettiklerini bildirdi. Sınır dışı edilenleri sadece 210'u Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne geri gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Alman medyası, Berlin ile Bağdat'ın Irak kimliğine sahip göçmenleri sınır dışı etme konusunda “gizlice anlaştığını” yazdı.

Rûdaw muhabiri Zinar Şino, söz konusu anlaşmayı ve geri gönderilen göçmenlerin sayısını Almanya İçişleri Bakanlığı’na sordu.

Bakanlık, Almanya’nın göçmenler konusunda Irak veya herhangi bir Avrupa ülkesi ile gizli bir anlaşma yapmadığını, ancak Berlin ile Bağdat’ın, oturum izni kabul edilmeyen göçmenlerin geldikleri ülkeye geri gönderilmesi konusunda işbirliği içinde olduklarını bildirdi.

Ocak-Kasım 2023 tarihlerinde kimliği Irak olan 529 göçmenin sınır dışı ediği bilgisini veren Bakanlık son olarak 19 Aralık 2023 tarihinde bir grup “Iraklının depoert edildiğini” aktardı.

Sınır dışı edilenlerin sadece 210'u Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne geri gönderildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre sınır dışı edilenlerin sayısı Alman İçişleri Bakanlığı’nın verdiği rakamlardan daha fazla.

Bakanlığın yanıtında, göçmenlerin “uluslararası tedbirler çerçevesinde” geldikleri ülkelere geri gönderildiğini ve bu konuda “ülkelerle koordinasyonun sürdürüleceğini” vurguladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli