Libya ve İtalya arasında mutabakat zaptı imzalandı

08-05-2024
Etiketler Libya İtalya Mutabakat Zaptı
A+ A-

Haber Merkezi – Libya ve İtalya işbirliğini güçlendirmek için mutabakat zaptı imzaladı.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni düzensiz göçle mücadele konusunu ele aldı.

Libya Başbakanı Dibeybe, resmi ziyaret kapsamında başkent Trablus’a gelen İtalya Başbakanı Meloni’yi Başbakanlık binasında resmi törenle karşıladı.

Libya hükümetine bağlı "Hakomitna" adlı platformdan yapılan açıklamaya göre, görüşmede düzensiz göçle mücadele ile Birleşmiş Milletlerin Libya'da seçimlerin yapılması için sarf ettiği çabaların desteklenmesi konusu ele alındı.

İki ülke arasında enerji, ekonomi, bilimsel araştırma, sağlık alanlarında işbirliğinin masaya yatırıldığı görüşmede, İtalya-Libya Ekonomik Forumu'nun ekim ayı sonunda başkent Trablus'ta düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Görüşmede, Libya Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı ile İtalya Üniversiteler ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Libya Spor Bakanlığı ile İtalya Gençlik ve Spor Bakanlığı ve iki ülke Sağlık Bakanlıkları arasında da birer anlaşma imzalandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.