İngiltere’de resmi olarak Halepçe ve Enfal soykırımları anılacak

09-03-2024
Rûdaw
Etiketler Serbaz Berzenci Lambeth Lambeth Belediye Başkanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İngiltere’nin Lambeth kentinde yarın Kürdistan Bölgesi'nde Kürt halkına karşı işlenen soykırımların anısına bir etkinlik düzenlenecek.

Rûdaw’a konuşan Lambeth Belediye Başkanı Serbaz Berzenci, "Güney Kürdistan'da genel olarak Halepçe ve Enfal soykırımlarının anılması, eyaletteki anma törenlerinin gündemine resmi olarak dahil edildi ve tören eyalette resmi bir etkinlik olacak" dedi.

Geçtiğimiz yıl çok sayıda İngiliz yetkilinin de hazır bulunduğu etkinlikte Halepçe katliamının simgelerinden Ömeri Xaweri’in heykeli Lambeth kentine konuldu.

Yarın düzenlenecek törene katılmak isteyenlerin sınırlı kontenjan nedeniyle Event Bright web sitesi üzerinden kayıt yaptırması gerekecek.

İngiltere’de Mayıs 2022’de yapılan yerel seçimlerde Londra/Lambeth’te belediye meclis üyesi seçilen ve daha sonra başkan yardımcısı olan Kürt politikacı Serbaz Berzenci, 2023 yılında belediye başkanı seçilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.