Almanya, Nijerya'da yeni bir göç merkezi açtı

10-02-2024
Etiketler Almanya Nijerya Göçmen
A+ A-

Berlin (Rûdaw) - Almanya, ülkeye sığınan göçmenlerin başvuruları kabul edilene kadar Nijerya'da tutulmaları için üçüncü bir göç merkezi açtı. Ancak Alman hükümeti, İngiltere ve İtalya'nın aksine bu merkezlere Almanya'dan göçmen göndermek yerine, o merkezlerde hazırlanan göçmenleri kabul ediyor.

Almanya Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Nijerya'nın başkenti Abuja yakınlarında yoğun nüfuslu bir bölge olan Ado'da yeni bir Göç Kaynak Merkezi açtı.

Almanya tarafından finanse edilen merkez, Nijerya'daki gençlere bilgi ve istihdam danışmanlığı sunma stratejisinin bir parçası.

İngiltere ülkeye gelen göçmenlerin geri gönderme konusunda Ruanda'yla, İtalya ise Arnavutluk'la anlaştı. Ancak Almanya ile Nijerya arasındaki anlaşma bunlardan farklı. Almanya, bu merkezlere göçmen gönderme yerine o merkezlerde hazırlanan göçmenleri ülkesine kabul edecek.

Merkezin açılışında konuşan Bakan Svenia Schultze, amaçlarının Almanya'ya çalışmak için gelmek isteyen göçmenlere rehberlik ve tavsiyelerde bulunmak olduğunu söyledi.

 Merkezin bir diğer işlevi de bizzat Almanya tarafından Nijerya'ya sınır dışı edilenlere yardım etmek.

Nijerya Çalışma ve İstihdamdan Sorumlu Devlet Bakanı Nkeiruka Onyejeocha da, merkezin açılışını Nijerya ile Almanya arasındaki ortaklıkta önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi.

Onyejeocha, bu merkezler sayesinde 320 bin kişiye istihdam, hibe, danışmanlık ve psikososyal destek alanlarında bireysel destek sağlandığını aktardı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Hizbullah Hareketi'nin düşürülen İHA

Hizbullah, Demir Kubbe sistemini İHA ile hedef aldı

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail askerlerinin konuşlandığı üs ve hava savunma sistemi Demir Kubbe'ye yönelik kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini duyurdu.