Putin, Netanyahu ile telefonda görüştü

10-12-2023
Etiketler Putin Netanyahu İsrail Gazze
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Netanyahu görüşmede, Rusya'nın BM'de İsrail'e karşı tutumunu ve İran'la işbirliğini eleştirdi.

Başbakanlık Ofisi, Moskova yetkililerinin BM ve diğer platformlarda Hamas'a karşı savaş konusunda ortaya koyduğu “İsrail karşıtı” tutumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiğini bildirdi.

Açıklamada, Putin'e Rusya ile İran arasındaki işbirliğine yönelik eleştirinin de görüşmede dile getirildiği bilgisine yer verildi.

Netanyahu ayrıca Putin'den, geri kalan rehinelerin ziyaret edilmesi ve onlara ilaç ulaştırılması için Kızıl Haç'a baskı yapmasını istedi.

Netanyahu'nun Sözcüsü İsrail basınına yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kabine toplantısından erken çıktığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 50 dakika görüştüğünü bildirdi.

Kremlin’den de açıklama yapıldı

Rusya, Cuma günü ABD tarafından veto edilen BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes kararına destek vermişti.

Reuters’in geçtiği habere göre Kremlin’den görüşmeye dair yapılan açıklamada, Putin, usya'nın sivillerin acısını hafifletmek ve çatışmayı azaltmak için mümkün olan her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Vladimir Putin, terörizmin her türlüsünü reddetme ve kınama yönündeki ilkesel tutumu yeniden teyit etti. Aynı zamanda terör tehditlerine karşı mücadelenin sivil halk açısından bu kadar vahim sonuçlara yol açmaması son derece önemlidir” ifadesine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli