Mesrur Barzani, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Geyt ile bir araya geldi

13-02-2024
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Başbakan Mesrur Barzani BAE Dubai Dünya Hükümet Zirvesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani, BAE’nin başkenti Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi toplantıları kapsamında Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Geyt ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Barzani, Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek adı altında Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi’ne katıldı.

Zirve kapsamında Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Geyt ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ebu Geyt, Başbakan Barzani ile ilişkileri ve bölgedeki durumu ele aldıklarını belirtti.

Mesrur Barzani Erdoğan ile görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de hazır bulundu.

Kürdistan Bölgesi hükümetinden açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti de, görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Barzani ve Erdoğan’ın Irak ve bölgedeki genel durum ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini görüştüğü kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Barzani ile Erdoğan, bölgede güvenlik ve istikrarın korunması için işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Dubai’deki zirveyi takip eden Rûdaw temsilcisi Senger Abdurrahman, görüşmede ele alınan konulara değindi.

Erbil-Ankara ilişkileri ile bölgedeki gelişmeler, Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatına yeniden başlanması ve güvenlik konularının öne çıktığını belirten Senger Abdurrahman ayrıca görüşmeden öncesine ait bir anekdot paylaştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.