Danimarka daimi ikamet ve aile birleşimi kurallarını zorlaştırmayı planlıyor

13-04-2024
Hemin Abdullah
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Danimarka Göçmen Diaspora
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Danimarka Göçmenlik ve Entegrasyon Bakanlığı, eşlere kalıcı oturma izni verilmesi ve aile birleşimine ilişkin kuralların sıkılaştırılması yönünde bir teklif sundu.

Rûdaw TV Diaspora programının raporuna göre, Danimarka Göçmenlik Bürosu'nun önerdiği değişiklikler, belirli suçlarla itham edilen kişilerin gelecekte daimi ikamet hakkı elde etmelerini önleyecek.

Teklifin kabul edilmesi halinde, belirli suçlardan hüküm giymiş kişilere karşı şartlar sıkılaştırılacak ve böylece belirli suçlarla ilgili hakkında bir suçlama veya iddianame olanlar oturum izni alamayacak.

Danimarka Göçmenlik Bürosu benzer şekilde ülkedeki eşlerden birinin mülteci olması durumunda, aile birleşimi isteyen eşler için daimi oturma iznine ilişkin kuralları sıkılaştırmayı önerdi.

Teklif 11 Nisan 2024'te sunuldu parlamentoya sunuldu. Teklifin onaylanması durumunda, yeni düzenleme daimi oturma izni ve eşler için aile birleşimi için yapılan tüm başvuruları kapsayacak.

Danimarka bu adımlarla birlikte güvenliği ön planda tutuyor ve aynı zamanda suça karşı mücadelede potansiyel riskleri de azaltmak istiyor.

Tasarıyı öneren Danimarka Göç ve Entegrasyon Bakanı Kaare Dybvad Bek, ülkenin katı ve tutarlı bir göç politikası izlemek istediğini söyledi.

Teklifte, Danimarka'nın uygun entegrasyonu sağlamak için kendi topraklarına yönelik göçmen akınını yönetmesinin hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli