ABD Suriye'de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezini vurdu

13-11-2023
Etiketler Lloyd Austin ABD Irak Suriye İran
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Suriye'deki üslerine yönelik saldırılara misilleme olarak Suriye'nin doğusunda "İran'a yakın silahlı gruplara" ait iki merkezi hedef aldığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin operasyonlarda Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki hedeflerin vurulduğunu belirtti.

Austin, "Güçlerimiz, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve İran'a bağlı bazı gruplar tarafından kullanılan tesisleri çok hassas bir şekilde hedef aldı" dedi.

Pentagon, ölü sayısıyla ilgili herhangi bir rakam paylaşmadı.

Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili vurulan hedeflerden birinin komuta merkezi, diğerinin de silah deposu olduğunu kaydetti.

ABD son bir hafta içinde Suriye'de İran bağlantılı gruplara ait hedefleri ikinci kez daha vurmuş oldu.

ABD, 26 Ekim ve 8 Kasım’da da Suriye’de İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı grupları hedef aldığı bilgisini paylaşmıştı.

Austin bölgede bulunan ABD personeli ve üslerinin korunması için başka önlem almaya hazır olduğunu vurgulamıştı.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı ve İsrail’in Hamas yönetimindeki Gazze’ye havadan ve karadan başlattığı bombardımanın ardından, ABD’nin Irak-Kürdistan Bölgesi ve Suriye’deki üslerine saldırı ve saldırı girişimleri artış gösteriyor.

ABD ve koalisyon askerleri Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye’de en az 40 saldırıda hedef alındı. Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre 45 ABD askeri hafif beyin travması geçirdi ve hafif yaralandı.

ABD'nin IŞİD'e karşı mücadele kapsamında Irak'ta yaklaşık 2 bin 500, Suriye ve Rojava’da ise 900 askeri bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli