Kürt politikacı Bêrîvan Aymaz Almanya'da ikinci kez parlamentoya hazırlanıyor

Erbil (Rûdaw) - Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde yapılan yerel seçimlerde Yeşiller Partisi’nin Kürt adayı Bêrîvan Aymaz ikinci kez milletvekili olmaya hazırlanıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyalet parlamentosunun Yeşiller üyesi Bêrîvan Aymaz, Almanya’da Kürt toplumunun önde gelen kadınlarını parlamentoya davet ediyor.

Bêrîvan Aymaz, Kürt kimliğini her fırsatta dile getiriyor.

Alman kamuoyunda dürüst ve yetenekli bir politikacı olarak tanınan Berivan Aymaz, parlamentoda geçirdiği beş yılın ardından yeniden bir kampanya yürütüyor.

Aymaz, Parlamento kariyerinde, partisinin göçmen politikasından sorumluydu. Parlamentonun içişleri komisyonunda yer aldı. Konut ve kira sorunları ike göçmen sorunları çalışmalarının odak noktasıydı.

Giderek yükselen ve Federal Hükümet’te kilit bir oyuncu olan Yeşiller Partisi, Berivan Aymaz'a ve bölgedeki liderliğine güveniyor ki 15 Mayıs'taki seçimlerden sonra hükümete dahil olma şansına da daha yakınlar.

“Kesinlikle kazanacağımı biliyorum”

Aymaz, "Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in katılımıyla Yeşiller Partisi'nin artık daha iyi hazırlanmış olduğuna inanıyorum. Ve ikisinin de doğru politik tarza sahip olduğunu görüyorum. Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü savaş nedeniyle de sürecin bizim için kolay olmayacağını ve bunun bazı sonuçları olacağını söylemek istiyorum” diye konuştu.

Bêrîvan Aymaz, Rûdaw muhabiri Zinar Şino'nın dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlar, salgın ve enerji krizi ile Ukrayna savaşı sonrasında başarı şansının ne kadar olduğu yönündeki sorusuna şu cevabı verdi:

“Şahsen bu sefer seçim bölgemde kesinlikle kazanacağımı biliyorum. Tahminlere göre seçim bölgemde Yeşiller adayı olarak öndeyim. Burada bir tarih yazacağımıza inanıyorum. Almanya'da doğmamış adı Bêrîvan olan bir Kürt kadınının bu bölgede seçimi kazanması tarihi açıdan çok önemli.”

Bêrîvan Aymaz, Kürt kökenli ve Kürdistan'a olan tutkusuyla tanınan, önde gelen Kürt-Alman politikacı. Yakında Nordrhein bölgesel hükümetinde üst düzey bir konuma gelme ihtimali yüksek.