Şengal ve Kobani, İngiliz solunu değiştirdi

14-11-2014
Harvey Morris
Etiketler Londra İngiltere IŞİD İşçi Partisi
A+ A-

Londra (Rûdaw) – İngiltere’de bazı parlamenterler ve İşçi Partisi, hükümetin IŞİD’e karşı Kobani ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürtler’e IŞİD’e karşı daha fazla yardımda bulunması için çağrıda bulundu.

 

İngiltere İşçi Partisi tarafından hükümete gönderilen mektupta, Kürdistan Bölgesi ve Rojava’nın Kobani kentinde IŞİD’e karşı savaşan Kürtler’e ağır silah takviyesi yapılması ve hava operasyonları düzenlenmesi talep edildi.

 

Partinin 17 tanınan üyesi tarafından imzalanan mektupta, “Ezidiler, Hıristiyanlar ve diğer azınlıklar, Kürtler’le Kobani’de ve Kürdistan Bölgesi’nde savaşın ön cephesinde, faşist bir örgüte karşı uluslararası bir savaş veriyor” denildi.

 

Kürtler’e destek verilmesi gerektiği vurgulanan mektupta, “İşçi Partisi, dünyadan Kürtler’e yardım etmesi için çağrıda bulunmalı, onların ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü teçhizat sağlanmalı” ifadelerine de yer verildi.

 

İşçi Partisi, ülkesinin Irak, Suriye ve Afganistan’da askeri müdahaleye katılmasına karşı çıkmıştı.

 

Parti, geçtiğimiz yıl da, İngiltere’nin ABD’yle beraber, Suriye’de kimyasal silah kullanan Esad rejimine askeri müdahaleyi öngören yasa tasarısına da muhalefet etmişti.

 

İngiltere’nin projeden çekilmesi, ABD’nin Şam’ı cezalandırmamasındaki en önemli faktördü.

 

Muhafazakar Parti’den olan İngiltere Başbakanı David Cameron, Eylül’de Irak’ta IŞİD’e karşı hava operasyonları gerçekleştirilesi için parlamentodan destek almıştı.

 

 Oylamada, İşçi Partisi’nin 24 parlamenteri red oyu vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli