Uluslararası Berlin Film Festivali'ne katılan yıldızlar Rûdaw'a konuştu

16-02-2024
Rûdaw
Etiketler Almanya Berlin Berlinale
A+ A-

Berlin (Rûdaw) - Almanya'nın başkenti Berlin'de 74. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) düzenlendi. Dünyaca ünlü aktör ve aktristeler Rûdaw’a konuştu.

Başkent Berlin’de düzenlenen 74. Uluslararası Berlin Film Festivali için kente gelen Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu ve senarist Matt Damon, Berlin’i sevdiğiniz söyledi.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konuşan Matt Damon, “Burayı seviyorum. Buraya defalarca geldim ve benim ikinci evim gibi. Berlin'i seviyorum. Uzun yıllar burada yaşadım, 20 yıl önce burada bazı önemli filmlerde rol aldım ve o zamandan bu yana birkaç kez burayı görmek için geri döndüm” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki hayranlarına selam gönderen ABD’li yıldız oyuncu, “Beni izledikleri için buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Devam etmek için insanların desteğine ihtiyacımız var. Teşekkür ederim” diye konuştu.

Alman oyuncu Lars Eidinger, yeni film projelerini yakından inceleme şansı yakalayacağından dolayı heyecanını dile getirdi.

Rûdaw’a konuşan Lars Eidinger, “Çok mutlu ve heyecanlıyım. Buraya birçok film izlemeye geldim. Henüz izlemediğim filimler de var onun için şu anda haklarında bir şey söyleyemem ama dediğimi gibi hedefim yeni projeleri izlemek" dedi.

Rûdaw mikrofonuna konuşan Gineli oyuncu Welket Bungué de, bu yıl yenisi düzenlenen Berlin Festivali’nin çok daha iyi geçeceğini umduğunu ifade ederek, “17 Mayıs Cumartesi günü 09.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek panellere ben de katılacağım. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu, burada bulunan Afrika kökenlilerin ve Afro-Avrupalı film yapımcılarının sesini aktaran programın bir parçası. Bu platformun doğru bir yer olduğunu düşünüyorum ve burada olmaktan mutluyum” dedi.

Rûdaw’a konuşan Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth da, “Zor zamanlarda yaşıyoruz, kriz, çatışma ve savaşlarla dolu bir zamanda. Şu anda sanat ve kültürün rolü her zamankinden daha önemli. Kültür demokrasimizin sesidir, dolayısıyla bu film festivalinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası Berlin Film Festivali

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 74. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale), başrolünde Cillian Murphy'nin oynadığı drama filmi "Small Things Like These"in gösterimi öncesi kırmızı halı geçidi yapıldı.

74. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, 'Small Things Like These' filminin oyuncuları basın mensuplarına poz verdi. Festivale oyuncu Cillian Murphy de katıldı

İrlandalı aktör ve yapımcı Cillian Murphy, ABD'li yapımcı ve aktör Matt Damon, Belçikalı yönetmen Tim Mielants, İrlandalı aktris Eileen Walsh, İngiliz aktris Emily Watson, Kenyalı-Meksikalı oyuncu Lupita Nyong’o, İtalyan oyuncu, yönetmen Jasmine Trinca, İspanyol yönetmen Albert Serra, Berlin Belediye Başkan Yardımcısı Franziska Giffey, Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Claudia Roth, Almanya Aile Bakanı Lisa Paus, Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Alman gazeteci ve yazar Elisabeth Niejahr, Alman aktör Lars Eidinger, Alman aktris Veronica Ferres, Alman aktris Jessica Schwarz, Cannes Film Festivali Genel Delegesi Thierry Fremaux, Cannes Festivali Başkanı Iris Knobloch, Alman yönetmen ve oyuncu Maria Schrader, Lüksemburglu oyuncu Vicky Krieps, Alman aktör Juergen Vogel ve partneri Alman aktris Natalia Belitski, Sunucular Hadnet Tesfai, Jo Schueck ve Alman oyuncu Hannah Herzsprung gibi pek çok ünlü kırmızı halıda yürüdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli