MSC2024 - Neçirvan Barzani, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin ile görüştü

17-02-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Münih Güvenlik Konferansı Ürdün Kralı II Abdullah bin Hüseyin Minih
A+ A-

Münih (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani ile Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

İki lider Ortadoğu'da gerilimin daha da tırmanması gerektiğine dikkati çekti. Barzani ve Kral Abdullah, gerilimin yayılması riskinin bölgede barış ve istikrarı tehdit edeceğine vurgu yaptı.

Görüşmede, Orta Doğu’daki gerginliğin biran önce yatıştırılması için çaba gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Görüşmede liderler, ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı işbirliği alanlarının genişletilmesi arzusunu dile getirdi. Bu bağlamda Başkan Neçirvan Barzani, Ürdün Krallığı ile Haşimi ailesinin Kürdistan Bölgesi ile uzun süredir devam eden ilişkilerini takdir etti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ile bölgedeki terör tehdidi toplantıda görüşülen diğer konu başlıkları oldu.

 

Neçirvan Barzani iki günlük MSC2024 Konferansı kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.

Neçirvan Barzani bu sabah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştükten sonra Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, daha sonra İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller

ABD'den Refah açıklaması: Derin üzüntü duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller günlük basın brifinginde İsrail'in Refah'taki son saldırılarına ilişkin gündemi değerlendirdi.