MSC2024 - Neçirvan Barzani ile Alman milletvekilleri Ezidi Kürtlerin durumunu konuştu

17-02-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Münih Güvenlik Konferansı Almanya
A+ A-

Münih (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Almanya meclisinde grubu bulunan parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih'te Sosyal Demokrat Parti (SDP), Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Alman Sosyal Hıristiyan Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın Almanya ile ilişkileri konuşuldu.

Açıklamaya göre toplantıda Alman vekiller, Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere Almanya ile Irak arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği ve çeşitli sektörlerdeki ortaklık ve işbirliğinin geleceği konusunda görüşlerini aktardı.

2014 yılında IŞİD’in katliamına maruz kalan Ezidi Kürtlerin meselesi de toplantıda konuşulan diğer konular arasında yerini aldı.

Başkan Neçirvan Barzani, Alman parlamentosuna, hükümetine ve halkına Kürdistan Bölgesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, özellikle Almanya'nın Ezidi Kürtler yönelik sunduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Toplantının ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki bileşenlerin durumu ele alındı.

Neçirvan Barzani iki günlük MSC2024 Konferansı kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.

Neçirvan Barzani bu sabah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştükten sonra Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya ile bir araya geldi. Başkan Neçirvan Barzani, daha sonra İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.