Polonya'da uçak kazası: 5 ölü 10 yaralı

18-07-2023
Etiketler Diyarbakır Lice Orman yangını Polonya Uçak Kaza Varşova
A+ A-

Haber Merkezi - Polonya'da Cessna 208 tipi uçağın iniş yaptığı sırada sağanak yağış nedeniyle havaalanı pistinde bulunanların sığındığı hangarın üzerine düşmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 5'i ağır olmak üzere 10 kişi de yaralandı.

Polonya'nın başkenti Varşova yakınlarındaki Chrycynno Havaalanı'na iniş yapan Cessna 208 tipi uçak iniş sırasında kötü hava koşulları nedeniyle havaalanında bulunan hangarın üzerine düştü.

Bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır olmak üzere 10 kişi de yaralandı.

Kayıp olan 2 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

Yerel itfaiye şubesi de havaalanındaki kazayı doğruladı ve Facebook sayfasında, bir uçağın hangardan çıkan kuyruğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Sağanak yağıştan dolayı çok sayıda kişi hangara sığınmış

Varşova İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sağanak yağış nedeniyle havaalanı pistinde bulunanların hangara sığındığı ve bunun facianın boyutlarını arttırdığı kaydedildi.

Uçakta ve hangarda tam olarak kaç kişinin olduğu henüz bilinmezken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.