Bangladeş’i yurtdışında yaşayan 12,3 milyon gurbetçi ayakta tutuyor

22-09-2023
Diyar Kurda
Etiketler Bangladeş Abul Kalam Abdul Momen New York
A+ A-

New York (Rûdaw) – Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, yurtdışında yaşayan ve çalışan yaklaşık 12,3 milyon Bangladeşlinin ülkeye havale yoluyla gönderdiği nakit para ile yardım ettiğini söyledi.

New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78’nci Genel Kurulu’na katılmak için ABD’de bulunan Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, Rûdaw muhabiri Diyar Kurda’nın sorularını yanıtladı.

Bakan Abul Kalam Abdul Momen, “Yurtdışında yaşayan yaklaşık 12,3 milyon Bangladeşli var. Birçok ülkede çalışıyorlar ve ülke ekonomilerinde rol oynuyorlar. Onlar bizim zenginliğimiz, ev sahibi ülkenin zenginliği ve bize para transfer ederek bize yardımcı oluyorlar” dedi.

Ülkesinin komşu Hindistan ve ABD ile ilişkilerine dikkat çeken Abul Kalam Abdul Momen, “ABD ve Hindistan ile çok iyi ilişkilerimiz var. ABD ile 50 yıllık köklü bir ilişkimiz var. Geçen yıl diplomatik ilişkilerimizin 50’nci yılını tamamladık. Hindistan ve Bangladeş’in çok iyi ilişkileri var, ilişkilerimiz çok sağlam, bağımsızlığımızda bize yardımcı oldular” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.