Moskova'da Noel’de ‘buzdan heykel festivali’ düzenlendi

24-12-2023
Kamiz Şeddadi
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Moskova Noel Buz Heykel Festival Buzdan heykel
A+ A-

Moskova (Rûdaw) – Rusya’nın başkenti Moskov’da Noel vesilesiyle özel buz heykeli festivali düzenlendi. Festivalde müzik gösterisinin yanı sıra buzdan heykeller yapıldı. Kentin havası soğuk olduğu için heykeller mevsim boyunca erimeden kalıyor.

Yeni yıl ve Ortodoksların Noel bayramının yaklaşması vesilesiyle Moskova’da farklı bir hazırlık yapılıyor. "Buz Moskova" adı verilen festival kapsamında buzdan heykeller yapılıyor.

Rûdaw'a konuşan festivalin direktörü Aleksander Kovtunets, “Moskova Buz Festivali'nin açılışını bugün yaptık ve her yıl olduğu gibi Rus sinema yıldızları ve ünlü blog yazarlarıyla birlikte heykel gösterisi yapıyoruz. Bu sadece buzdan heykellerin oyulması değil, aynı zamanda heyecan verici bir gösteri. Çünkü her festival eğlenceli ve neşeli olmalı” dedi.

Heykeltıraş ekibi her yıl “büyülü” eserleri halkın huzurunda hazırlıyor. Festivale katılanlar da bir buz bloğunun nasıl büyülü bir masal figürüne dönüştüğünü görmek için geliyor.

Heykeltarş Pavel Kalininskiy, “Taş ve ahşaptan heykeller yapıyorum ama buz kristal kadar berrak. Bu yüzden yaşlı-genç herkes bu heykelleri seviyor” diye konuştu.

Buzdan heykellerin yapımı diğer malzemelere göre daha kolay gibi görünüyor.

Buz festivalini yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl ünlü sanatçılar ve blog yazarları davet edildi.

Sinema oyuncusu Roman Kurtsin her zaman güzel bir heykel yaratmak istediğini belirterek, "Bu sefer tavuk ayakları üzerine masalsı ev yapalım dedim. Bunlar hepimizin sevdiği hikayeler. Hatta şaka yollu olarak artık Moskova'nın merkezinde müsait bir ev var diyoruz” şeklinde konuştu.

Blog yazarı Elena Fentsik de "Yetkililer Moskova parklarında yıl başında çeşitli buzdan heykeller için alanlar hazırlamayı planlıyor. Bu heykeller bahara kadar bölge sakinleri ve turistlerin ziyaretine açık kalacak" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.