ABD - New Jersey’de Kürtler büyük bir heyecenla Newroz'u kutladı

25-03-2024
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler ABD New Jersey Kürtler Newroz
A+ A-

Sinan Tunçdemir

New Jersey (Rûdaw) - New Jersey ve çevresindeki Kürtler bu yıl Newroz'u hep birlikte büyük bir coşkuyla kutladı.

ABD’nin New Jersey eyaletinde baharın müjdecisi ve yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Newroz kutlamalarına yüzlerce kişi katıldı.

Kutlamalarda sanatçılar şarkı söyledi, katılımcılar da giydikleri Kürt ulusal kıyafetleriyle halay çekti.

Kutlamaya katılan Şilan M., "Kıyafetlerim Güney Kürdistan'dan. İsveçli bir kadından internet üzerinden sipariş ederek satın aldım. Çok heyecanlıyım. Newroz'u Amerika'daki Kürt toplumuyla ilk kez kutluyorum. Bu çok önemli bir şey. Newroz'u burada özgürce kutlayabildiğimiz için mutluyum” dedi.

“Newroz ruhunu her yıl yaşıyoruz”

Berivan isimli katılımcı da, "Ben de kıyafetlerimi Vancouver'da Diyarbakırlı bir kadından aldım. Her ne kadar diasporada büyümüş olsak da her yıl Newroz ruhunu hissediyoruz ve bu yılki Newroz'da da mücadelemizi sürdüreceğiz. Özgürlüğümüze daha da yaklaşacağımızı umuyorum” diye konuştu.

Katılımcı Mustafa Amarsimo ise şunları söyledi:

“Bu yılki Newroz mesajım, tüm Kürtlerin birlik olması, el ele verip ülkeyi inşa etmesi ve birlik olmamız gerektiğidir. 24 yaşındayım ve bir gün tüm Kürtlerin birleşmesini ve Kürdistan'ın varlığını kabul etmesini görmek isterim. Bir gün bunun da gerçekleşeceğini umuyorum Allah'ın izniyle."

Sanatçı Cihan Çelik de “Amerika'da Newroz'a dördüncü gelişim. Kaliforniya, New Jersey ve Chicago'daki kutlamalara da katıldım. Bayramımız güzel. Newroz'un biz Kürtler ve tüm halklar için savaşın kapısını kapatıp barışın ve özgürlüğün kapısını açmasını diliyorum. Doğruluğun ve eski bilgeliğin yolu sizinle olsun” ifadelerini kullandı.

New Jersey Newrozu Kürdistan'ın dört bir yanından gelen katılımcılarla kutlandı ve birlik mesajı ön plana çıktı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.