Rakka'nın dörtte biri DSG'de

26-06-2017
Rûdaw
Etiketler DSG Rakka Kontrol
A+ A-

Haber Merkezi - ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) 6 Haziran'dan beri devam eden operasyonda Rakka’nın dörtte birini ele geçirdiği bildirildi.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdel Rahman, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, YPG’nin öncülük ettiği DSG'nin Rakka'nın dörtte birini kontrol altına aldığını söyledi.

 

Operasyonun 6 Haziran'da başladığını hatırlatan Rahman, “Operasyon başladığından beri DSG, şehrin yerleşim alanlarının yüzde 25'ini ele geçirdi” dedi.

 

Rahman, SDG'nin şehrin güneydoğusu ve batısında ikişer semtinde kontrolü sağladığını, bugün Rakka'nın eski şehrine doğru bir kuşatma harekâtına başladığını ve batıdaki Kadisiye Mahallesi’nde çatışmaların devam ettiğini belirtti.


“DSG, IŞİD’in kuzey bağlantısını kesmek istiyor”


DSG’nin, Rakka'nın kuzeyinde yer alan ve Suriye ordusunun eski bir üssü olan 17. Tümen'in de bir kısmını ele geçirdiğini ifade eden Rahman, bu üssün yakınında bulunan bir şeker fabrikasının da DSG’nin elinde olduğunu kaydetti.

 

Rahman, DSG’nin bu iki kilit noktanın tamamını kontrol altına alarak IŞİD'in kuzeyden bağlantısını kesmek istediklerini söyledi.

 

DSG, aylarca süren çevreleme politikasından sonra 6 Haziran'da IŞİD'in Suriye'deki kalesi olarak bilinen Rakka'yı ele geçirmek için operasyon başlatmıştı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli