Kalın: ABD'den talebimiz YPG/PYD ile...

07-11-2018
Rûdaw
Etiketler Türkiye ABD PKK YPG
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda herhangi bir “terör” yapılanmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğini söyledi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan İbrahim Kalın, ABD kongre seçimleri, Fırat'ın doğusu, İdlib mutabakatı ve  İran'a yönelik yaptırımlar konularının ele alındığını belirtti.

 

"İçeriden veya dışarıdan, nereden gelirse gelsin terör tehdidine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla tam bir kararlılık içerisinde mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir" diyen Kalın, "PYD ve YPG'ye verilen her destek doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir" ifadelerini kullandı.

 

Kalın, "Bizim için terör örgütleri arasında 'iyi terör örgütü, kötü terör örgütü' diye bir ayrım söz konusu değildir. Türkiye'nin PYD/YPG, yani PKK hedeflerine dönük aldığı tedbirler DEAŞ ile mücadeleyi zayıflatıyor argümanını kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Fırat'ın doğusunu kastederek, “Burada Türkiye'ye dönük herhangi bir terör yapılanmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

Uluslararası arenada önemli mesafeler aldıklarını belirten Kalın, “Türkiye'nin terörle mücadelesi DAEŞ'le mücadeleyi sekteye uğratmaz. ABD'den talebimiz YPG/PYD'ye verilen ile ilişkisini tamamen koparmasıdır” diye konuştu.

 

“Türkiye'ye dönük terör tehdidine izin vermeyeceğiz” diyen İbrahim Kalın, ABD’nin PKK’li üst düzey yöneticiler hakkında aldığı kararı da şu sözlerle değerlendirdi:

 

“Olumlu ama geç kalınmış bir adım. Bu adımın atılması pozitif olarak not edilmeli. YPG'yi terör örgütü olarak tanımamaları bir problem. YPG'nin PKK'nın bir kolu olduğunu herkes biliyor. Gündemi başka taraflara çekmek netice vermez."

 

Kalın ayrıca, “FETÖ okullarının kapatıldığı ülke sayısı 21'e ulaştı. FETÖ terör örgütüne karşı dünyanın her yerinde mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli