Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren PKK’liler hakkında yeni açıklama

02-10-2023
Etiketler Türkiye Ankara Saldırı PKK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki bombalı saldırıya katılan PKK’lilerden birinin “Kanivar Erdal” kod adlı Hasan Oğuz olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla düzenlenen saldırı girişiminde bulunan PKK’liler hakkında yeni bir açıklama yayımladı.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda saldırganlardan birinin PKK üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğunun tespit edildiği kaydedilen açıklamada diğer kişinin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Ne olmuştu?

Dün saat 09.30’da Kızılay’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bombalı saldırı düzenlendi.

Olay yerine araçla gelen kişi saldırgandan biri üzerindeki bombayı patlatırken diğeri çatışma sırasında buruldu. İçişleri Bakanlığı 2 polisin yaralandığını duyurdu.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırının kendilerine bağlı "Ölümsüzler Taburu" tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin Rojhat Zilan ve Erdal Şahin olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri’nce Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Kandil, Hakurk, Metina ve Gare’de PKK hedeflerinin bombalandığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.