Rakan Cuburi’dan Kürdistan bayrağı açıklaması

09-01-2019
Etiketler Kerkük Kürdistan Bayrağı
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük valiliğini vekaleten yürüten Rakan Cuburi, KYB’nin kentteki teşkilat binalarına Kürdistan bayrağını dalgalandırmasını, ‘siyasi parzarlık’ olarak değerlendirerek, Bağdat’tan kentte daha fazla silahlı güç göndermesini talep etti.

 

Rakan Cuburi, yaptığı yazılı açıklamada, “Kerkük’teki tüm bileşenleri, halkın güvenliğini, hizmet ve istikararı önemsemeyen siyasi ve gerginlik yartılmak için yapılan siyasi pazarlıkların peşine düşmemeye çağırıyorum” dedi.

 

İsim zikretmeden KYB’ye çağırıda bulunan Cuburui, “Teşkilat binalarında Kürdistan bayrağını göndere çeken partiler, güvenliği korumak adına derhal bayrağı indirsinler. Aksi takdirde onlar, henüz yaşanmamış ve yaşanması mühtemel olanlardan sorumludur” ifadelerini kullandı.

 

Rakan Cuburi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Güvenlik güçleri her türlü yasal ve anayasal ihlali ortadan kaldırarak kentin durumunu eski haline döndürmeli. Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi terörü teşviktir. Bu sorumsuzca bir davranıştır. Irak silahlı kuvvetler başkomutanı ve başbakanın acilen müdahalede ederek bu durumu ortadan kaldırmalı.”

 

Dün akşam KYB’nin Kerkük’teki bütün teşkilat binaları ve kurumlarında Kürdistan bayrağını göndere çekilmişti.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi ve Kerkük Teşkilatı Sorumlusu Aso Mamend, “Kerkük ve tartışmalı bölgelerde Kürdistan bayrağının asılmasının önünde yasal bir engel yok” demişti.

 

17 Ekim 2017 olaylarından sonra Kerkük ve Kürdistan Bölgesi idaresinin dışındaki bölgelerde Kürdistan bayrağı parti binaları ve kamu kurumlarında indirilmişti.


Kürdistan Komünist Partisi (Şui) Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle 17 Aralık 2018'de Kerkük’teki parti teşkilatı binasına Kürdistan Bayrağı asmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli