Yazın çoban, kışın kayak hocası

25-02-2017
Rûdaw
Bahaddin Akay, gönüllü eğitim veriyor
Bahaddin Akay, gönüllü eğitim veriyor
Etiketler Çoban Kayak
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa'nın Siverek ilçesinde yaz aylarında Karacadağ'ın eteklerinde çobanlık yapan Bahaddin Akay, kışın kayak yapmaya gelenlere eğitmenlik yapıyor.

 

Siverek kırsalındaki İleri Mahallesi'nde yaşayan Akay (37), küçük yaşlardan beri çobanlık yaparak geçimini sağlıyor.

 

Bahaddin Akay, bölgede her geçen gün insanların daha fazla kayağa ilgi gösterdiğini söyledi. Karacadağ Kayak Merkezi'ne gidip gelmeye başladığı 10 yıl önce kayağa merak sardığını ifade eden Akay, her geçen yıl çobanlıktan daha çok kayakla ilgilenmeye başladığını belirtti.

 


Merkeze gelip kayak bilmeyenlere gönüllü olarak kaymayı öğrettiğini söyleyen Akay, “Asıl mesleğim hayvancılık, çobanlık yapıyorum. En az 15 yıl çobanlığım burada geçmiştir. Daha önce ara sıra geliyordum, şimdi hep buradayım, çok da seviyorum hem hocalık da yapıyorum. Burada arkadaşlara, bilmeyenlere yardımcı oluyorum. Burası gayet güzel, herkesi bekliyoruz” dedi.

 

Kayak pistinde de iddialı olduğunu belirten Akay, “Pistte kendime gayet güveniyorum. Kaymayı, atlamayı ve öğretmeyi seviyorum. Daha iyi olmak istiyorum. Kendimi şu an kayağa verdim. Daha da ilerletmek istiyorum. Erzurum ve Kayseri gibi illerde de kendimizi göstermeye gayret edeceğiz” diye konuştu. (Kaynak: AA)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli