Erdoğan: Kürdistan orada, oraya gitsinler!

26-02-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Erdoğan AB Kürdistan
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? Bunlar o kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ta, oraya gitsinler!” dedi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Erzincan'da düzenlenen mitinkte konuştu.

 

Ak Parti İstanbul adayının Binali Yıldırım olduğunu anımsatan Erdoğan, “Binali Bey her zaman yanımda yer aldı. Kendisi en uzun süre bakanlık yapan isimdir. Son Başbakandır. Yeni sistemin ilk TBMM Başkanıdır. Şimdi inşallah bilgisini, tecrübesini İstanbul için kullanacaktır. Aynı zamanda İstanbul'daki Erzincanlı kardeşlerime, Sivaslı, Tokatlı, Elazığlı, Bingöllü, Elazığlı, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Rizeli, Ordulu, Giresunlu kardeşlerime sesleniyorum. Binali Yıldırım Bey kardeşimizin yanında yer alacaklarına inanıyorum” dedi.

 

“Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı?” diye soran Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

 

“Şimdi soruyorum, CHP'nin, Bay Kemal'in elele, kol kola dolaştığı, sözde İYİ Parti olanlar, kolkola dolaştıkları ne diyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP'yi yok edeceğiz'. Bunlar o kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ta, oraya gitsinler! Biz Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu, Ortaanadolu, Ege, Marmara, Trakya'yı toprak edinmişiz. Bu toprakları böldürtmeyiz. Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz.”

 

Erdoğan, “Başbağlar katliamı dönemin yöneticilerinin maalesef basiretsizliği. Bu sabah DHKP/C'nin 7 elemanını polisler yakaladılar, şu anda içerideler. Bu millet ne falaketler, ne ihanetler, ne saldırılar görmüştü. Ama yine de vakarından taviz vermemiştir. Hem içerde hem dışarda katiller ve onların koruyucularıyla mücadele ediyoruz. Ekonomik tetikçilerden dört bir yana saldırı halindeyiz” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli