Rusya’dan Efrin mesajı: Arabuluculuğa hazırız

19-02-2018
Rûdaw
Etiketler Rusya Efrin
A+ A-

Haber Merkezi- Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ülkesinin Efrin'deki durumu normalleştirmek için arabuluculuğa hazır olduğunu söyledi.

 

Moskova’da Valday Tartışma Kulübü tarafından düzenlenen “Rusya, Ortadoğu’da: Tüm Sahnelerde Rol Sahibi” konferansına katılan Mihail Bogdanov, burada basına konuştu.

 

Mihail Bogdanov, “Biz, kimseye kendi rolümüzü dayatmıyoruz ancak gerekli görülürse, akan kanın durması ve ortak payda bulunması için arabuluculuk yapmaya hazırız” dedi.

 

“Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmanın detaylarını bilmiyorum” diyen Bogdanov, Türkiye ve ABD'nin Menbiç'teki durumu Astana süreci dışında ayrı olarak istişare ettiğini söyledi.

 

Bogdanov ayrıca, “Üçlü zirvenin en kısa sürede Ankara veya İstanbul'da yapılacağı konuşuldu. Zaman konusunda bir bilgim yok, liderlerin programı üzerinde çalışılıyor. Bu zirve, üç liderin Soçi'den çıkan sonuçlar ışığında Suriye'de çözüm görüşmelerini sürdürmelerine imkan sunacak” diye konuştu.

 

Üçlü zirveden kısa süre önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Astana'da bir araya geleceğini dile getiren Mihail Bogdanov, toplantının 18 Mart'taki Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerinden kısa süre önce yapılacağını kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli