Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yüksel: Esnaf satacak çeyrek altın bulamıyor

17-02-2024
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Kuyumcular Odası Mehmet Yüksel Çeyrek Altın Darphane
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, “Diyarbakır'daki 450 kuyumcu esnafı satacak çeyrek altın bulamıyor” dedi.

Mehmet Yüksel, altın fiyatlarında yasanan artış sonrası sarrafiye ürünlere talebin arttığını, Darphane’nin esnafın ihtiyaçlarını ivedilikle karşılaması gerektiğini söyledi.

Mehmet Yüksel, Diyarbakır’da yayın yapan yerel TV kanalı “Kuyum Haber”e değerlendirmelerde bulundu.

Yüksel, Darphane'de kapasitenin artırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizden bu yana düşük ayarlı sahte altınlarla, özellikle sarrafiye ile ilgili biz çetin bir mücadele verdik. Sistemi kötü duruma götüren, sektöre de zarar veren kalpazanlık denen çetelerle mücadelemizi bütün Türkiye görüyor. Biz göreve gelince dedik ki Darphanemiz var. Sadece Diyarbakır’a değil bütün Türkiye'ye bunu temin etmemiz gerekiyor dedik. Biz Genel Müdürlerle bir araya geldik. Bu konudaki sorunlarımızı kendilerine ilettik. Darphane'den istediğimiz sarrafiye ürünler çıkmıyor. Buraya gelmiyor. Bu ürünlerin bir an önce buraya gelmesi lazım. 7 ton üretecek tesisten bahsediliyor. 7 ton üretim yapacak tesis bir türlü faaliyete girmedi. Diyarbakır Kuyumculuk Fuarı’nda bütün başkanlarla bir araya geldik. Genel müdürümüz de ocak ayının başında 7 tonluk tesisin faaliyete geçeceğini söyledi. Çok üzülüyoruz, çok sıkıntı yaşıyoruz şu anda. 1,5 ay oldu. Diyarbakır'da 450 esnafımız çeyrek, Cumhuriyet altını, sarrafiye bulamıyoruz.”

Mehmet Yüksel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le sektörde yaşaşan sorunları görüşmek üzere Diyarbakır'da bir araya gelecekleri bilgisini de verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli