'Sıcak bir Nesim Zuhdi Dawoodi' belgeseli kitaplaştırıldı

16-04-2024
Rûdaw
Etiketler 'Sıcak bir Nesim Zuhdi Dawoodi' Zuhdi Dawoodi Sirwan Rehim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yapımcı ve Yönetmen Sirwan Rehim imzalı “Sıcak Bir Nesim Zuhdi Dawoodi” belgeseli kitaplaştırıldı. Belgesel daha önce Rûdaw TV, Rûdaw Dijital ve Rûdaw Stream’de yayınlanmıştı.

Roman yazarı ve bilim insanı Zuhdi Dawoodi’nin yaşamını konu alan “Sıcak Bir Nesim Zuhdi Dawoodi” kitabı çıktı. Sirwan Rahim ve Nawzad Ahmad Aswad kaleme alınan kitap önümüzdeki günlerde kitap severlerle buluşacak.

Yazarlar kitabın öz sözünde, şu ifadelere yer veriyor:

“Zuhdi Dawoodi, roman ve öykü dünyasında önemli bir yere sahip, ancak daha çok Arap okurlar ve eleştirmenler tarafından tanınıyor ve okunuyor. Bunun başlıca sebebi yazarın kaleme aldığı kitap ve eserlerinin Arapça olmasıydı. Dawoodi onlarca kitap kaleme aldı. Aralarında romanlar, kısa öyküleri, kitaplar bulunuyor. Ayrıca sol düşünce ve tarihi konular üzerinde de pek çok araştırma ve değerlendirmesi bulunuyor. Dawoodi aynı zamanda kendi eserlerinin de tercümanı olmuştur. Arapça yazdığı kitaplarını Almancaya, Almanca yazdığı kitapları da aynı şekilde Arapçaya uyarlamıştır.

Zuhdi Dawoodi (1940-2017) Felsefe tarihinde doktora yapmış, Musul, Kerkük, Trablus ve Almanya’nın Leipzig gibi kentlerindeki üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders vermişti.

Kitabın yazarları, Zuhdi Dawoodi hakkında pek çok bilinmeyeni kitap severlere aktarıyor. Dawoodi’nin sadece iyi bir yazar olmadığını aynı zamanda çok iyi bir vatan sevdalısı ve Germiyan’ın gül kokan ovaları misali bir dost canlısı olduğunu söylüyor.

Bu eser, hem romanları hem de Kürdistan’ın tarihi ile ilgili kaleme aldığı yazılarıyla Dawe ve Çem Ava Spi’de doğan Kerküklü önemli bir yazar olan Zuhdi Dawoodi’nin anısına ithafen yazılmıştır.

“Sıcak Bir Nesim Zuhdi Dawoodi” kitabı önümüzdeki günlerde okuyucularına ulaşması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli