Berlin Film Festivali'nin son gününde ödüllü yönetmenden Rûdaw'a: Çok huzurluyum

25-02-2024
Rûdaw
Etiketler Sebastian Stan Matthias Glasne Uluslararası Berlin Film Festivali
A+ A-

Haber Merkezi - 74. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale)  yarışan filmler sahiplerini buldu.

Avrupa'nın yılın ilk büyük film festivali Berlinale, geçtiğimiz Perşembe günü başladı. 25 Şubat’a sona eren festival boyunca her türden 200'e yakın film gösterime girdi. Rûdaw ekibi bu önemli kültürel etkinliği yerinde takip etti.

"Sterben"  filmi ile En İyi Senaryo dalında Gümüş Ayı'ya layık görülen Alman yönetmen Matthias Glasne, bilim kurgu filmi "L'Empire" ile  Jüri Ödülü dalında Gümüş Ayı alan Fransız yönetmen Bruno Dumont ve "A Different Man"deki baş rolü ile En İyi Oyunculuk Performansı dalında Gümüş Ayı’ya layık görülen Rumen asıllı Amerikalı oyuncu Sebastian Stan Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konuştu.

"Sinemanın tüm türlerini denemeyi çok isterim"

Bilim kurgu filmi "L'Empire" ile  Jüri Ödülü dalında Gümüş Ayı alan Fransız yönetmen ve senarist Bruno Dumont festival ve aldığı ödül hakkında Rûdaw'a  şunları söyledi:

“Genel olarak bir beklentim yok, bu yüzden oldukça mutluyum. Ekiple birlikte aldığımız ödülden memnunuz. Ekiple, oyuncularla ve yatırım ekibiyle çalışmaktan mutluyum. Bu yaptıklarımızın ödülü ve film için önemli.

Önümüzdeki birkaç gün içinde çocuklarla bir film yapacağım. Ben aynı şeyleri tekrarlamayı değil, sinemanın tüm türlerini denemeyi çok isterim. Yaptığımız komediydi, bu yüzden daha çok trajedi ve drama için adın atacağım. Sinemanın her türünü severim.”

"Sterben" filmi ile En İyi Senaryo dalında Gümüş Ayı'ya layık görülen Alman film yönetmeni Matthias Glasner'in Peyam Serbest’in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Rûdaw: Tebrikler. Senin için ne güzel bir gün! Bugün üç ödül kazandın. Ama çok sakin olduğunuzu görüyorum. Daha önce bana anne ve babanızın sizinle aynı duyguları hissettiğini, onların ruhlarının huzur içinde olduğunu söylemiştiniz. Bir röportaj yapmıştık. Şimdi nasıl hissediyorsunuz?

Matthias Glasner: Şu anda kendimi çok huzurlu hissediyorum çünkü hayatım güzel, çocuklarım çok iyi insanlar, filmim çok güzel tepkiler aldı, harika bir duygu ve bunu kabul ediyorum.

Rûdaw: Yerinizde olsaydım çok kaygılı olurdum. Ama siz çok sakinsiniz?

Matthias Glasner: Elbette kaygılıyım ama hayattaki amacım ne olursa olsun olanı kabullenmek.  Olaylar iyi de olsa kötü de olsa, cesaretimi kırmamaya ya da iyi bir şey olursa fazla üzülmemeye, sakin ve açık olmaya çalışıyorum.

Rûdaw: Berlinale size ne kazandırdı?

Matthias Glasner: Berlinale filmim için bana binlerce kişilik büyük bir izleyici kitlesi sağladı. Her gün sokakta yanıma gelip filmi ne kadar beğendiklerini, kendilerini nasıl etkilediğini anlatıyorlar. Bu iyi bir şey çünkü Berlinale, filmi birkaç gün içinde pek çok insanın izlemesi anlamına geliyor. Bu ödülden çok daha önemli. Ödül konusunda heyecanlıyım ama insanların bunu görmesi önemli.

Rûdaw: Teşekkürler.

"A Different Man"deki rolü ile En İyi Oyunculuk Performansı dalında Gümüş Ayı’ya layık görülen Rumen asıllı Amerikalı oyuncu Sebastian Stan Rûdaw’ın sorularını şöyle yanıtladı:

Rûdaw: Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Filmin galasından önce sizinle röportaj yapmıştım. Hayranlarınızdan çok etkilendiniz.

Sebastian Stan Ah evet kırmızı halıda...

Rûdaw: Evet kırmızı halıda, şimdi nasıl hissediyorsunuz ve bugün bu ödülü kazanmak ne anlama geliyor?

Sebastian Stan: Çok minnettarım, filmimin Avrupa'nın en iyi film festivallerinden biri tarafından ödüle layık kabul edildiğini gördüm. Berlinale'de yönetmen Arn'la yaptığım sohbetin çok cesaret verici olduğunu düşünüyorum; yapımcı ve tüm ekibimiz, filmimizin bir şekilde beğenilmesinden dolayı çok ama çok minnettarlar. Bana göre, bu film festivalinin tarihine, burada bulunan filmlere ve burada onurlandırılan Paul Newman, Sean Penn, Denzel Washington ve Sam Louwyck gibi oyunculara ve bu anı yaşayan diğer oyunculara bakıyorum. Küçüklüğümden beri iyi bir oyuncu olmak istedim. Harika bir duyguydu.

Rûdaw: Teşekkürler.

Sebastian Stan: Çok teşekkürler.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli