Kürd yönetmen Konar'ın yeni filmi dünya prömiyerini Göteborg Festivali'nde yapacak

10-01-2024
Rûdaw
Etiketler Film Kürd yönetmen Ceviz Yaprakları Sarardığında Göteborg Festivali Sinema
A+ A-

Haber Merkezi - Kürd yönetmen Mehmet Ali Konar'ın yeni filmi “Demo Ke Pele Gozan Beni Zer (Ceviz Yaprakları Sarardığında)”, dünya prömiyerini Almanya’da düzenlenen Göteborg Festivali'nde yapacak.

Film Kürdçenin Zazaki lehçesinde çekildi.

Konuyla ilgili duyuru Mehmet Ali Konar tarafından sosyal medya hesaplarından yapıldı.

Konar paylaşımında, “47. Göteborg Uluslararası Film Festivali’nde dünya premierini gerçekleştirecek ve Genç Jüri Dragon Ödülü için yarışacak ‘CEVİZ YAPRAKLARI SARARDIĞINDA’ filmimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Çok büyük emek veren bütün oyuncularıma ve ekip arkadaşlarıma içten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Filmde, ölmek üzere olan genç bir babanın içgüdüsel bir incelikle bildiği herşeyi, ergenlik dönemine giren oğluna öğretmeye çalışmasının yanı sıra içinde bulundukları açmazın ne anlama geldiğini kavramaya çalışan bir çocuğun hikayesi işleniyor.

90’lı yılların sonunda geçen hikaye, Türkiye’de 40 yıldır devam sosyo-politik olayların içinde kuruluyor.

Festivalin “Bir büyüme hikayesi / Coming-of-age” seçkisi altında yer verdiği film, “Youth Jury Dragon” ödülü için yarışıyor.

Korkmaz Arslan, Muhammed Feyzi Konar, Haval Naif, Canan Ürekil, Atiye Özdil, Eda Özdemir, Ekrem Bozgül ve Alişan Ünlü filmde rol alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli