Berlinale’de Kürt lokumu ve Kürt evi dikkat çekiyor

19-02-2024
Rûdaw
Etiketler Berlinale’ Berlinale Avrupa Film Festivali Kürt lokumu
A+ A-

Berlin (Rûdaw) – Avrupa'nın yılın ilk büyük film festivali Berlinale’deki stantlarda sergilenen Kürt lokumu yiyenlerin dikkatini çekiyor.

Avrupa'nın yılın ilk büyük film festivali olan Berlinale, geçtiğimiz Perşembe günü başladı. 25 Şubat’a kadar sürecek olan festival boyunca her türden 200'e yakın film gösterilecek. Rûdaw ekibi bu önemli kültürel etkinliği yerinde takip ediyor.

Berlinale festivalinde açılan stantlarda Süleymaniye’den giden bir ekip Kürdistan’da üretilen lokumu ziyaretçilerin beğenisine sundu. Berlinale'nin 74 yıllık tarihinde ilk kez açılan Kürt evi standında Kürtlere özgü kültür, yiyecek ve Süleymaniye’ye ait fotoğraflar sergilendi.

Rûdaw’a konuşan, Kürdistan Film Ofisi’nin kurucusu Bave Yasin, “Amacımız içerideki yetenekleri dışarıya çıkarıp onları desteklemektir. Bu bizim amaçlarımızın bir bölümü. İkinci bölümü ise dışardaki yapımcıların dikkatini bizim bölgeye çekmektir. Onlara şu mesajı vermek istiyoruz, biz buradayız ve bu sektörde beraber çalışabiliriz” dedi.

Süleymaniye doğumlu Kürdistan Film Ofisi’nin kurucusu Bave Yasin, Belçika'da yaşıyor. 10 yılı aşkın süredir film yapım dünyasında çalışıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Cezayir doğumlu yönetmen Salim Xase, Kürdistan Film Ofisi’yle Selahaddin Eyyubi hakkında bir film çekmeyi planlıyor.

Rûdaw’a konuşan yönetmen Salim Xase, “Şu anda Kürt evindeyim. Kürt komisyonunun ofisi sorumlusuyla güzel bir toplantı yaptık ve gelecekte birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

 Kürdistan Film Ofisi’nde sergilenen fotoğrafları inceleyen Xase, Hawraman bölgesine hayranlık duyduğunu ileride çekeceği filmin bazı sahneleri için Hawraman’a gideceğini söyledi.

Berlinale, Avrupa'nın üçüncü büyük film pazarıdır ve dünya çapında film endüstrisinde çalışanların buluşma yeri olarak kabul ediliyor.

Berlinale 15 Şubat 2024'te açıldı ve Kasım ayına kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli