Yılmaz Odabaşı memleketi Diyarbakır'da söyleşiye katılacak

25-02-2024
Rûdaw
Etiketler Yılmaz Odabaşı Diyarbakır Söyleşi İmza
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakırlı şair/yazar Yılmaz Odabaşı, Diyarbakır'da III. Mezopotamya Diş Hekimliği Günleri kapsamında “Hayatlarımız Dişlerinden Sökülürken Edebiyat ve İnsan" konulu söyleşiye katılıp kitaplarını imzalayacak.

Söyleşi ve imza etkinliği, 1-2 Mart 2024 tarihinde saat 16.15 - 17.00'de Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Dt. Abdulkadir Demir salonunda gerçekleşecek.

Yılmaz Odabaşı, 16 - 24 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı'na davet edilmemiş olmasına tepki göstermişti. Şair Odabaşı şöyle demişti:

“Ben ki, 'Ne Diyarbakır anladı beni ne de sen / Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen,' dizelerini Türkiye’nin diline dolamış bir insanım; o şehir adına fani falan filan beni yok saymış ne yazar! Diyarbakır Kitap Fuarı hakkında: Benim 'her yerde olam' gibi bir derdim yok. 80’lerin başından 2000’lere en az bin etkinliğe katılmışımdır. Bu konuda açıklama yapmamın nedeni, memleketimi hiçbir koşulda yok saymadığım ve yok sayılmayı da hak etmediğime inandığımdandır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli