Tahran’daki gösterilerde ölen Kürt kızı doğum gününde defnedilecek

03-10-2022
Etiketler Nika Şakeremi Rojhılat Jina Emini Loristan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Jina Emini protestolara katılan ve günler sonra ölü bulunan 16 yaşındaki Kürt kızı Nika Şahkeremi'nin cenazesi ailesine teslim edildi.

Jina Emini’nin ölümü sonrası patlak veren Tahran’daki gösterilere katıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Kürt kızı Nika Şakeremi’nin cansız bedeni İran güvenlik güçleri tarafından 8 gün sonra Loristan eyaletindeki ailesine teslim edildi.

Oslo Merkezli İnsan Hakları Örgütü Hengaw Sözcüsü Jila Mojesteri’nin Rûdaw’a verdiği bilgiye göre Nika Şahkeremi’nin nasıl öldüğü bilinmiyor.

Nika’nın Loristan Eyaleti’nin Xuremawa kentinde doğum günü olan bugün (Pazartesi) defnedilmesi planlanıyor. Nika yaşasaydı bugün 17 yaşında olacaktı.

Nika'nın halası Ateş Şahkeremi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kahrizak cezaevinden teslim aldıkları Nika’nın yüzü ve kafasında morluklar ve yaraların göründüğünü söyledi.

Ateş Şahkeremi, doğum günü 03 Ekim olan Nika'nın  bugün "Zagros Dağlarına emanet edileceği"ni söyledi.

Nika'nın amcası Ateş Şahkeremi, güvenlik güçlerinin aileyi Nika'nın cenazesinin Xuremawa’da defnedilmesine izin vermeyecekleri yönünde tehdit ettiğini belirterek,  Xuremawa halkını cenazeye katılmaları çağrısı yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli