Evine el konulan Efrinli nine kriz geçirip hayatını kaybetti

08-11-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Efrin Rojava Türkiye SMO Melek Halil İbo Siqur El-Şam
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Efrin’de Türkiye’nin güdümündeki silahlı gruplar tarafından evine ve zeytinliğine el konulan 63 yaşındaki Melek Halil İbo, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarının Mart 2018’de Efrin’e yönelik başlattığı saldırının ardından Bilbil kasabasına bağlı Eli Caro köyündeki evini terk etmek zorunda kalan Melek Halil İbo, 2022’de tekrar köyüne döndü.

Rûdaw’a konuşan İbo’nun akrabaları, evine ve zeytinliklerine SMO’ya bağlı Siqur El-Şam adlı grup tarafından el konulduğunu, mülkünü geri isteyen 7 çocuk annesi kadının aynı grup tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Yaşlı kadının akrabaları, “Melek nine evine ve mülküne el konulmasına daha fazla dayanamadı, krize girdi ve 8 Kasım günü beyin kanaması nedeniyle öldü. Son olarak ölmeden cenazesinin evine götürülmesini vasiyet etmişti. Bu vasiyeti köyün ileri gelenlerinin devreye girmesi ile kabul edildi” dedi.

Melek Halil İbo’nun eşi Menan İbrahim’in 8 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Bilbil kasabasına 5 kilometre uzaklıktaki Eli Caro köyü de dahil, Mabata, Bilbil ve Raco’daki çok sayıda köy, Siqur El-Şam adlı grubun kontrolü altında bulunuyor.

2012 yılında Cebel Zawiye ve İdlib çevresinde kurulan Siqur El-Şam grubunun 2 bin 500 kadar silahlı elemanı bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli