Başbakan: Kürdistan Bölgesi’nin daha fazla desteğe ihtiyacı var

09-02-2024
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi NBC News Peşmerge ABD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin daha fazla askeri, ekonomik ve siyasi yardıma ihtiyacı olduğunu kayderek “Tehditlerin doğası değişmiş durumda. Şu anda ise daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Ekonomik, askeri ve siyasi desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, ABD merkezli NBC News’e verdiği röportajda Kürdistan Bölgesi’ne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin daha fazla askeri, ekonomik ve siyasi yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti ve “Tehditlerin doğası değişmiş durumda. Şu anda ise daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Ekonomik, askeri ve siyasi desteğe ihtiyacımız var, zira şu anda karşılaştığımız zorluklar IŞİD döneminde karşılaştıklarımızdan farklı” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden yardım beklediklerini ve ABD’li müttefiklerin “güçlü bir Kürdistan görmek istediğini” kendilerini söylediğini dile getiren Başbakan Barzani, “Bunun için ekonomik, siyasi ve askeri açıdan güçlü olmamız gerekiyor. Böylece tehditlere karşı kendimizi koruyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıların arttığına vurgu yapan Başbakan Barzani, “Son dönemlerde bize füze ve dronelarla saldırı düzenleniyor ve kendimizi koruyacak yetkinliğe sahip değiliz. ABD’nin desteğinden bahsederken daha fazla ABD askerinden bahsetmiyoruz. Bizim askeri anlamda daha fazla desteğe ve askeri yetkinliğe ihtiyacımız var. Bundan da ötesi biz Peşmerge güçlerinin askeri yetkinliklerinin daha da artırılmasından, böylece Kürdistan Bölgesi’ndeki halkımızı koruyabileceğimizden bahsediyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli