TSK'ya ait savaş uçakları Duhok kırsalını bombaladı

11-07-2023
Gare ve Metin sıradağları bombalandı
Gare ve Metin sıradağları bombalandı
Etiketler Gare Metin Sıradağları Amedi Duhok Akre
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçaklarının Duhok vilayetinin Metin ve Gare Sıradağlarını bombaladığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Amedi ilçesinin Belave köyünde yaşayan Fayeq Birkahini isimli vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçaklarının sabah saatlerinde Gare’yi 3 kez ve Metin Sıradağlarını ise bir kez bombaladığını söyledi.

TSK, son dönemde Akre ve Amedi ilçelerinin kırsal bölgelerine yönelik bombardımanlarını arttırdı. Günlük olarak Amedi’nin Metin Sıradağları, Akre ilçesine bağlı Gare Sırdağları ve Dinarte nahiyesinin Zêbar bölgeleri savaş uçakları ile SİHA’ların sık sık hedefi oluyor.

Fayeq Birkahini’nin bombardımana ilişkin gönderdiği videoda, Girgaş, Spindarê köyleri ile Zêbar bölgesi, Gare Sıradağı ile Belave köyüne yakın olan Metin Sıradağları zirvesinin bombalandığı görülüyor.

Bombardıman nedeniyle çevre köylerde yaşayan halkta büyük korku ve panik yaşandı.  

Belave köyü sakini Fayeq Birkahini, bombaların yaklaşık 7 km köylerinin yakınına düştüğünü, hedef alınan bölgenin sivillere yasak olması nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanıp yaşanmadığını bilmediklerini söyledi.  

Dün Türkiye  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Avaşin-Zap bölgelerinde yürütülen Pençe-Şimşek operasyonu kapsamında, PKK’lilerin açtığı taciz ateşi sonucu, iki askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı. Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli