Macron’dan Rûdaw’a: Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temasım var

17-02-2023
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Emmanuel Macron Mesud Barzani Neçirvan Barzani Erbil Münih Güvenlik Konferansı
A+ A-

Münih (Rûdaw) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkan Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temas halinde olduğunu belirtti. Macron, Paris’te Başbakan Mesrur Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında ise "çok iyi geçti" yorumunu yaptı.

Rûdaw muhabiri Ala Şali, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşme olasılığını sordu.

Başkan Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temasları olduğu yanıtını veren Macron, Münih Güvenlik Konferansı'nın Başkan Neçirvan Barzani ile yüz yüze görüşmek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Macron, Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı geziyi hatırlatarak, “Oraya yaptığım ziyareti hatırlıyorum, ilgi çekiciydi. Erbil’i özledim” dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı, dün Paris’te Başbakan Mesrur Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme hakkındaki soruya ise, “Her zamanki gibi çok iyi bir görüşmeydi. Kürdistan'a ve Kuzey Irak halkının güvenliğini ne kadar önemsediğimizi biliyorsunuz. Bölge güvenlik ve istikrar alanında bizimle önemli bir ortaktır” yanıtını verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Protesto nedeniyle Erbil-Süleymaniye yolu trafiğe kapatıldı

Yaklaşık bir haftadır bozuk yolların onarılması talebiyle protesto düzenleyen vatandaşlar bugün Erbil-Koye-Süleymaniye kara yolunu trafiğe kapattı. Yük kamyonları ve tankerlerin geçişine izin verilmeyince her iki tarafta uzun kuyruklar oluştu.