MSC2024: Başkan Neçirvan Barzani, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile 'terör' tehdidini görüştü

17-02-2024
Rûdaw
Etiketler MSC2024 Neçirvan Barzani Bahreyn Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Münih (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı (MSC2024) çerçevesinde Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdul Latif bin Raşid Al-Zayyani ile görüştü. Toplantıda Orta Doğu'da barış ve istikrarın karşı karşıya olduğu zorluklar ele alındı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Bahreyn ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri geliştirmek ve genişletmek yönündeki ortak ve karşılıklı işbirliği adımları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ile bölgedeki terör tehdidi görüşüldü.

Neçirvan Barzani MSC2024 kapsamında bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Parlamentosu milletvekilleri ile bir araya geldi.

Barzani dün de Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Neçirvan Barzani Konferansı çerçevesinde Vatikan Devleti Dışişleri Bakanı Paul Gallagher ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli