AA: MLKP'nin üst düzey yöneticisi Kobani'de hayatını kaybetti

17-06-2023
Etiketler HIV Virüsü AIDS Sağlık MLKP Kobani Rojava Orekstraya Rojava Osman Nuri Ocaklı
A+ A-

Haber Merkezi – MLKP'nin üst düzey sorumlularından Osman Nuri Ocaklı, MİT'in Rojava’nın Kobani kentinde düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan "Yılmaz Behrareş" kod adlı Osman Nuri Ocaklı,  Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın(MİT) Kobani’de düzenlediği bir operasyonda hayatını kaybetti.

AA, Ocaklı'ya yönelik operasyonun hangi tarihte ve ne şekilde gerçekleştiğine ilişkin ayrıntı paylaşmadı. 

Osman Nuri Ocaklı, MLKP adına Rojava’da yönetici düzeyde sorumluluk yürüten "Baran" kod adlı Bayram Namaz, Ocak 2023'te  Rojava’da SİHA saldırısında öldürülen MLKP'nin Rojava’daki üst düzey yöneticilerinden "Ahmet Şoreş" kod adlı Zeki Gürbüz'den sonra öldürülen üçüncü üst düzey isim oldu.

AA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, MLKP adına Türkiye'de çok sayıda eylemin talimatı verdiği, Bursa'daki cezaevi saldırısı da dahil olmak üzere birçok eylemi organize ettiği iddia edilen Osman Nuri Ocaklı, 2000 yılından itibaren örgütün Türkiye'deki silahlı yapılanması FESK'in sorumlusu olduğu ileri sürüldü.

Ocaklı'nın, 2014 yılında PKK’nin Kandil kamplarına 2015 yılında ise Rojava’nın Serê Kaniye bölgesine geçtiği ifade edildi.

MLKP'nin Rojava Sorumlusu Zeki Gürbüz'ün yardımcısı olduğu iddia edilen Ocaklı, geçen yıldan bu yana Kobani’de örgütün sorumluluğunu yürüttüğü belirtildi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli