Mardin'de 5 Kürt’ün katledildiği olayda yeni gelişme

19-01-2023
Etiketler Duhok Mardin Silahlı Saldırı Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Mardin (Rûdaw) - Mardin'de gece saatlerinde Duhoklu 5 kişinin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükseldi.

Mardin'de İpekyolu üzerinde Nusaybin'e bağlı Durakbaşı mevkiinde gece saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda Kürdistan Bölgesi vatandaşı 3’ü kadın 5 kişi araçlarından indirilerek feci şekilde öldürüldü.

Elazığ'dan gelen cenaze ile birlikte Mardin'de otopsileri tamamlanan 5 cenaze dualar eşliğinde cenaze nakil araçlarına bindirilerek Kürdistan Bölgesi’ne gönderildi.

Öte yandan olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgilere göre; sabah saatlerinden itibaren gözaltına alınan 4 kişinin ifadeleri doğrultusunda 2 kişi daha gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

Gözaltına alınan M.Y., A.Y., A.K., Z.K., M.Ş., F.A.'nın Oğuz Jandarma Karakolundaki ifade işlemleri devam ediyor.

Behdinan bölgesinin tanınan iki tanınan din adamı

Mardin’deki saldırı Kürdistan Bölgesi ve özellikle Behdinan yöresinde şok etkisi yarattı.

Saldırıda Samsun’daki çocuklarını ziyarete giden Abdullah Salih Mustafa (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken, tedavi için Diyarbakır’a giden ve saldırıda ağır yaralanan Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Abdullah Salih Mustafa ve Ahmed Celaleddin İbrahim, Behdinan bölgesinin tanınan iki din adamıydı.

İlk ifadeleri ortaya çıktı

Rûdaw muhabirine bilgi veren Mardin Cumhuriyet savcısı, şüphelilerin jandarma tarafından evlerine yapılan baskınla gözaltına alıdıkları bilgisini paylaştığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre, şüpheliler Oğuz Jandarma Karakolu’ndaki ilk ifadelerinde saldırıyı, “soygun yapmak için” gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Şüphelilerden ikisinin Nusaybin-Mardin yolu üzerinde konaklayan aracı takibe aldıkları, diğer iki kişinin de aracı Nusaybin çıkışında durdurarak içindekileri öldürmek için ateş açtığını öğrenildi.

Savcı, şüphelilerin Nusaybin’de ikamet ettikleri, saldırıda kullanılan silahın da ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Son görüntüleri ortaya çıktı

Saldırıda katledilen 5 kişinin güvenlik kamerasındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Maktullerin saldırıdan kısa süre önce Nusaybin çıkışında bir tesise girip yemek yedikten sonra 23.43’te ayrıldığı görülüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli