Leyla Güven'e 22 yıl 3 ay hapis

21-12-2020
Rûdaw
Etiketler Leyla Güven Demokratik Toplum Kongresi DTK Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır'da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in  “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle yargılandığı davanın 10’uncu duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görülen duruşmaya Leyle Güven katılmazken avukatları Cemile Turhallı Balsak, Serdar Çelebi ve Şivan Cemil Özen hazır bulundu.

Duruşmada avukatlar ek süre talebinde bulunurken mahkeme tarafından bu talep reddedildi.

Mahkeme yaptığı müzakerenin ardından Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hakkında tutuklama kararı çıkardı.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in milletvekilliği 4 Haziran 2020’de HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte düşürülmüştü.

Milletvekilliği düşürülen Güven, bir gün sonra tutuklanarak Diyarbakır D tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Avukatları Güven'in tutuklu yargılandığı ancak henüz hüküm kurulmadığı başka bir dosyadan mahsubu için başvuruda bulunmuş, talebin kabul edilmesi üzerine Güven tahliye edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Kürdistan ve Iraklı şahsiyet ve kurumlar Webby Ödülü alan Rûdaw'ı tebrik etti

Rûdaw Medya Grubu tarafından hazırlanan Korowai belgeseli dün gece ABD’nin New York kentinde düzenlenen törenle Webby Ödülü aldı. Bu küresel ödül nedeniyle Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki medya, siyasi parti ve hükümet yetkilileri Rûdaw'ı tebrik etti.