Sosyal medya fenomeni Marlin: Sadece Kürtçe içerik hazırlıyorum

02-03-2024
Hemin Abdullah
Marlin Albari
Marlin Albari
Etiketler Marlin Albari Sosyal Medya Fenomen Diaspora Programı
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – Almanya’da yaşayan Rojavalı Marlin Albari sosyal medyada akıcı bir Kürtçe ile hazırladığı içerikleri ile birçok hayran edindi. Genç sosyal medya fenomeni ayrıca modellik yaptığını da söylüyor.

Rûdaw TV’de Diaspora programının konuğu olan Marlin Albari, vlogger olarak çalışmayı sevdiğini ve Kürtçe şarkılara büyük ilgi duyduğunu anlattı.

Aslen Rojavalı bir ailenin çocuğu olan 22 yaşındaki Marlin, Almanya’da yaşıyor.

Marlin Albari’nin Instagram ve TikTok’ta binlerce takipçisi bulunuyor. Genç fenomen içeriklerin tamamında Kürtçe müzik kullanıyor.

Çocukluğundan beri Kürtçe şarkılara büyük ilgi duyduğunu ve şarkılar hazırladığını belirten Marlin, ayrıca komedi konulu kısa içerikler de hazırlayıp paylaşıyor.

Uzun süredir Almanya'da yaşayan Batı Kürdistan yerlisi Marlin Albari, "Eğlence amaçlı yaptığım videoların yanı sıra komedi videoları da hazırlayıp yayınlıyorum. Annem bana şarkıların ve içeriklerin hazırlanmasında yardım ediyor" dedi.

Almanya'ya geldiğinde henüz 7 yaşında olduğunu anlatan Marlin, bu işe ilk başlamak istediğinde annesi ve babasının dışında ailesinden destek alamadığını, hatta “sosyal medyada görünme” dediklerini dile getirdi.

Ebeveynlerinin desteği ile bu işe adım attığını ve beğeni topladığını belirten Marlin, “Onların desteği ile video hazırladık ve onu yayınladık. Olumlu tepki aldık ve devam ettim” diye konuştu.

Şimdi bu yol ile para kazandığını belirten genç fenomen, "Sosyal medyada reklam vermek gibi defileler yapıyorum ve bu bana iyi bir geçim kazandırıyor" dedi.

Marlin, Kürdistan ve Avrupa'daki Kürt toplumunun gelenek ve göreneklerini anlatan birçok komedi videosu da yayınladı.

Marlin Albari, “Oyuncu olmak istiyorum ama sadece Kürtçe filmler için. Ne Alman ne de yabancı filmlerde rol almak istemiyorum” diyerek gelecek için hayallerini anlattı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli