SMA TİP 1 hastası 4 yaşındaki Sümeyye tedavi için Dubai’ye gitti

10-01-2024
Rûdaw
Etiketler SMA TİP 1 hastası Sümeyye Çocuk Tedavi Dubai Kampanya
A+ A-

Haber Merkezi - SMA TİP 1 hastası 4 yaşındaki Sümeyye Kurtalış'ın tedavisi için gerekli olan para toplandı.

Sümeyye Kurtalış'ın ailesi bugün sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda tedavi olmak üzere Dubai’ye gittiklerini duyurdu.

Yapılan paylaşımda “Sümeyye Dubai yolcusu bu sabah 7:55 uçağı ile ailemizi Dubai'ye yolladık sağlıkla gidip gelin inşallah bundan sonra hep güzel haberlerde buluşmak umuduyla..

Bu zamana kadar yanımızda olan maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler bu zafer hepimizin başarısı iyiki varsınız..

Kampanyası devam eden bebeklerimizin elinden lütfen tutmaya devam edin” denildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakırlı İbrahim ve Fidan Kurtalış çiftinin ikinci çocukları olan Sümeyye'ye 6 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) TİP 1 teşhisi konuldu.

Doğduğu günden beri yaşam mücadelesi veren küçük Sümeyye’nin ayrıca skolyozum (omurilik eğrilmesi) nedeniyle sol ciğeri sönmüş durumda.

Aile ve gönüllüler, küçük Sümeyye için valilik izniyle yardım kampanyası başlattı.

Rûdaw’a konuşan Baba İbrahim Kurtalış, “Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama yeterince duyulmuyor. Sesimizi ne kadar çabuk duyurabilirsek kampanya o kadar çabuk bitecek. Tek derdimiz bu çocuğumuzun kurtulması. Çok emek verdik karşılığını almak istiyoruz. Çocuğumuz için zaman daralıyor. Valilik izninin süresi dolsa artık bağış da toplayamayacağız” dedi.

Ölümcül Tip-1 SMA hastalığına sahip Sümeyye yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, rahat oturamıyor. Cihazlara bağlı yaşayan küçük Sümeyye’nin yaşayabilmesi için tek umudu Zolgenmsa tedavisi.

2 yılamyakın süren yardım kampanyasında tedavi için gerekli olan 1 milyon 689 bin euro toplandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli