Irak Dışişleri Bakanı’ndan ‘Ölüm sonrasına nasıl hazırlandınız?’a yanıt

12-07-2023
Etiketler Fuad Hüseyin Bestoon Talk Irak Dışişleri Bakanı Ölüm Sonrasına Hazırlık
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, “Ölüm sonrasına nasıl hazırlandınız?” sorusunu kahkahaya boğularak yanıtladı.

Bestoon Talk’a konuk olan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İlahiyat Fakültesi öğrenci İbrahim’in “Dini yönünüz nasıl ve ölüm sonrasına nasıl hazırlandınız?” sorusunu yanıtladı.

“İman, şahsi bir konudur. İnsanın kendisi ve Allah’ı arasındaki bir konu”

“Bu sorun için teşekkür ederim.  Sana kurban olurum, konuyu siyasetten ölüme götürdün” diyen Fuad Hüseyin, soruyu şu şekilde yanıtladı:

“İman, şahsi bir konudur. İnsanın kendisi ve Allah’ı arasındaki bir konu. Allah’la arasındaki ilişkiyi nasıl yöneteceğine karar vermek kişisel bir karar. İnsanın bunu ilan etmesini, ne yaptığını göstermesini  doğru bulmuyorum; bu, insan ile Allah’ı arasında fakat insanın yaşamın sonu için ne yaptığı bir gerçekliktir.

“Yapmaya çalıştığım şey: İyi sözler, iyi davranışlar ve iyi hizmet”

Sanırım tek mutlak gerçeklik, sadece ölümün kendisidir ve nihayetinde her insan bunu yaşar. Benim düşündüğüm, yapmaya çalıştığım şey: İyi sözler söylemek, iyi davranışlarda bulunmak, iyi hizmetlerde bulunmaktır. Bunda başarılı olup olmadığımı bilmiyorum ama 2 kızım var ve iyi bir okuma seviyesine ve iyi bir duruma geldiler.

“Benim mutluluğumun yolu, halka hizmet etmekten geçiyor”

Ben daima halka hizmet etmeyi düşündüm. Benim mutluluğumun yolu, halka hizmet etmekten geçiyor. Arkamda bunları bırakabilirsem ne mutlu bana. Allah emanetini almaya karar verdiğinde başım gözüm üstüne.”

Hristiyan eşi ile evliliği

Gençlerden birinin, “Bir Müslüman olarak Hristiyan bir kadınla evlendiniz. Bu konuda ailenizi ve eşinizin ailesini nasıl ikna edebildiniz?” sorusuna da gülerek yanıt veren Bakan Hüseyin, “Bu anıyı ikimiz birlikte oturduğumuz zaman sana anlatayım” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli